Jag heter Sofie Jörgensen och bor utanför Grängesberg i Dalarna tillsammans med Thorbjörn Nilsson och tre cocker spaniels, Viggo, Frode och Henny. Jag är utbildad Civilingenjör inom elektronik design och arbetar på  Storföretagsskatteverket (tidigare RSV) som handläggare inom energiområdet i Ludvika.


Sofie med Frode och Viggo

 Jag kommer från början från Helsingborg i Skåne, och efter mina studier i Norrköping hamnade jag i Grängesberg i Dalarna. Hemma hos Thorbjörns mamma, Lena Kristiansson, fanns det två cocker spaniels, en busig svart, Gracewood's Esprit "Molle" och lugnare och gosigare röd, Sausbergets Amarant "Sixten". Sixten har haft tre valpkullar och lämnat valpar av toppkvalité.

När jag och Thorbjörn flyttade till en egen lägenhet så saknade jag hundarna. En röd hane vill jag ha. Och eftersom Lena ställde ut Sixten, så ville jag också prova på det med min hund. Så i oktober 2003 flyttade en halvbror till Sixten Fancy Paws Jailhouse Rock "Viggo" in till oss.

Inte alls lika lugn och gosig som sin halvbror utan full av energi och väldigt charmig. Så redan från början fick man träna lydnad med honom för att han inte skulle bli för busig. Och eftersom jag är en tävlingsmänniska, som fd elitsimmare på hög nivå, så blev det även ett par lydnadstävlingar. Viggo är både svensk och norsk viltspårschampion. Vid 4 ½ års ålder är han fortfarande lika full av fart och energi.


 


Sandbacken, vårt hus
 

När man skaffa en cocker så är det lätt hänt att man skaffar en eller ett par till. Och i februari 2004 var vi uppe i Kiruna och hämtade hem en sobelfärgad hane från Norge, Gold'n'art Baal "Frode". Frode har visat sig vara en fantastiskt duktig viltspårshund. I april 2006 blev han viltspårschampion och därmed även Sveriges första sobelfärgade champion. Han klarade även av det norska viltspåret tidigt och är numera även norsk viltspårschampion. Han har under 2006 och 2007 varit bland de 5 bästa viltspårhundarna i hela Dalarna! Han har hittills blivit pappa till 3 valpkullar.

Hösten 2006 flyttade vi ut till ett rött hus (Sandbacken) på landet, en liten bit utanför Grängesberg. Vi har skog på tre sidor om huset och på den fjärde finns det en sjö, det passar mig perfekt för jag är intresserad av både viltspår och numera är jag även intresserad av spanieljakt. Utställning är också något som vi håller på med. Mest för att få träffa andra cockerägare.

Sommaren 2007 flyttade det in en tik till oss, Sheerclever Diamonds Are Forever "Henny". Henny är en dansk import. Jag hoppas att Henny ska passa mina intressen inom jakt och utställning. Hennes mamma och pappa är meriterade inom både jakt och utställning. Viltspår får vi se om det blir.
 


Henny apporterar 10 veckor gammal.
 

Cocker spanieln är en perfekt hund för mig, lagom stor, sociala och tillgivna, och så gillar jag trimning. Jag gillar också att cockern är en allroundhund, vilket också syns på deras meriter. T ex så har Viggo meriter inom viltspår, lydnad och utställning.
 

Det var lite om oss....

 

Sofie Jörgensen
Södra Hällsjövägen 84
772 90 Grängesberg
0240-20 200
0709-14 27 39
sofie@vovvenviggo.se
Lena Kristiansson
Syrénvägen 22
772 31 Grängesberg
0240-20064